شارژ گاز یخچال در محل
شارژ گاز یخچال در محل
مبرد سیال واسطه ای است که حرارت را از اواپراتور ( تبخیرکننده ) گرفته ودر کندانسور ( تقطیر کننده ) آن را به محیط پس می دهد .
تا اواخر سال 1930از گازهای آمونیاک و دی اکسید کربن بعنوان مبرد استفاده می شد شارژ گاز یخچال در محل که عدم تخریب لایه ازن از مهم ترین مزایای آن بود .
در سال 1928 آقای توماس میلچی در شرکت جنرال موتورز آمریکا ، مبرد های پایدار و غیرسمی از ترکیب اتمهای کلر ، هیدروژن ، فلوئور و کربن تولید نمود و نام تجاری آن را فریون نامید
خصوصیات مبرد
نقطه جوش پایین .
دارای پایداری شیمیایی .
گرمای نهان بالا .
عدم اکسید کنندگی .
غیر سمی .
مبرد های مصنوعی گاز
در طبیعت یافت نشده و بصورت مصنوعی تولید می شوند .
این مبردها حداقل دارای یک نوع هالوژن
( کلر، فلور ، برم ، ید ) می باشند.
مبرد های طبیعی
در طبیعت یافت شده و به دو گروه مبردهای آلی
( هیدرو کربن ها ) و معدنی ( آمونیاک ، آب و … )
تقسیم بندی می شوند .
CFC
از ترکیب اتمهای کلر ، کربن ، فلوئور.
R-11 C CL3 F تری کلرو مونو فلورو متان
نقطه جوش در فشار یک اتمسفر 24 درجه سانتیگراد .
کاربرد : در تولید فوم و عایق کاری .
ODP = 1
GWP = 1
R-12 C CL2 F2
دی کلرو دی فلورو متان
نقطه جوش در فشار یک اتمسفر 29- درجه سانتیگراد .
کاربرد : در صنعت تبرید.
ODP = 0.93
GWP = 3.2
از ترکیب اتم های کلر ، کربن ، فلوئور و هیدروژن .
R-22 C H CL F2 کلرو دی فلورو متان
نقطه جوش در فشار یک اتمسفر 41- درجه سانتیگراد .
کاربرد : در صنعت تهویه .
ODP = 0.055
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!